Handbalvereniging Acritas


Welkom op de website van handbalvereniging Acritas.

Acritas is een leuke en gezellige handbalclub met veel leuke activiteiten o.a een zeskamp etc.

Alle potentiële nieuwe leden mogen altijd 3 x mee komen trainen om de handbalsport en onze gezellige vereniging te ontdekken en de sfeer op komen snuiven. Wil je meteen lid worden, gebruik dan de onderstaande button.

 

 

Trainingstijden

Dinsdag: 

F/E          18:00 - 19:00uur.

D/HC        19:00 - 20:00uur

DS1/DS2   20:00 - 21:30uur.

Senioren   20:30 - 22:00uur.

Woensdag: 

F/E/D       18:00 - 19:00uur.

HC / DS2  19:00 - 20:00uur.

DS1/DS3   20:00 - 21:45uur.

 

Leeftijden per categorie:

H jeugd - 6 jaar

F jeugd - 7/8 jaar

E jeugd - 9/10 jaar

D jeugd - 11/12 jaar

C jeugd - 13/14 jaar

B jeugd - 15/16 jaar

A jeugd - 17/18 jaar

Senioren - 19 -> jaar

Een wedstrijd van Oranje bijwonen, bestel je kaarten via onderstaande link

Locatie Sporthal

Acritas Bakel

Sporthal 't Zand

Geneneind 2e

5761 RH Bakel

0492-344000

Volg Acritas

 

Handbalnieuws

NIEUWS

13-11-2019
Dames 1  Acritas zetten een hele goede prestatie neer tegen 1e klasser Helios '72 in de beker ondanks uitschakeling
De dames 1 van Acritas hadden geen gemakkelijke loting voor de beker Helios'72 uit Uden speelt immers een klasse hoger (1e klasse).
Helios maakte in het begin ook al snel het verschil hoewel Acritas eerst nog wat mee kon lopen tot een 5-6 stand na 10 minuten liep Helios daarna snel uit naar een 7 punten verschil na 20 minuten 6-13.
Acritas probeerde het gaatje te vinden in de verdediging maar kwam niet verder dan een 10-16 ruststand.
Meteen na de thee was het Helios'72 die de stand meteen weer op 7 doelpunten verschil zetten. Maar de tactische omzetting/aanpassingen in de rust van Acritas begonnen de vruchten af te werpen en de dames van Acritas kwamen na 18 minuten spelen prachtig terug op een gelijke stand van 18-18. Helaas kregen de dames op dat moment 2 x 2 minuten bijna tegelijkertijd te verwerken waardoor ze even met 4 speelsters op het veld stonden. Dit gaf Helios'72 de kans om weer de voorsprong te pakken hoewel Acritas zelfs met 4 speelsters op het veld nog 1 keer kon scoren.
De dames van Acritas kwamen weer op een achterstand van 3 punten door de tijdstraffen en konden daardoor niet meer bij Helios'72 langszij komen. De eindstand was daardoor 20-22 voor Helios'72 dat met toch veel moeite van onze dames heeft gewonnen. Helios gefeliciteerd en Acritas dames 1 zijn helaas uitgeschakeld maar hebben een puike wedstrijd afgeleverd en ervoor gezorgd dat iedereen van Helios'72 toch even billen knijpend op en naast het veld hebben gestaan.
13-11-2019
De heren 1 van Acritas uitgeschakeld in beker
De heren 1 van Acritas hebben een mooie wedstrijd gespeeld tegen Swift Helmond 1, het jonge Swift maakte vooral gebruik van de snelheid die ze in huis hadden maar gingen met een 2 punten achterstand rusten.
Acritas was even de weg kwijt en miste vele kansen in de 2e helft en daar maakte Swift dankbaar gebruik van dat resulteerde in het verlies van Acritas ondanks een mooie en goede 1e helft.
5-11-2019
Inschrijven kersthandbaltoernooi geopend
Op vrijdag 3 januari houden wij ons jaarlijkse kerstschoolhandbaltoernooi.
het inschrijfformulier vind u in de balk bovenaan de pagina.
De inschrijving hiervoor is geopend. voor meer informatie klik hier!
5-11-2019
Acritas en Yellow Sox steunen de actie "zet je licht aan"
9-10-2019
Seizoen van start.
Het nieuwe seizoen is van start gegaan op 28 september en we hebben nu intussen de 2e speelronde achter de rug.
De wedstrijden van de heren en dames 1 zijn goed verlopen hoewel ze nog geen punten gepakt hebben beginnen de teams langzaam aan de schroom en gewenning van zich af te gooien en zal het een kwestie van tijd zijn dat de punten gepakt gaan worden. Het zeer jonge dames 2 team heeft de eerste wedstrijd glansrijk gewonnen en gaan naar verwachting een mooie competitie draaien.
Onze jeugd is ook goed gestart en we hopen dat de jeugd met veel plezier dit seizoen gaat handballen en vooral veel gaat leren.
2-10-2019
Scheidsrechters gezocht
Om alle wedstrijden in goede banen te leiden hebben we scheidsrechters nodig, we vragen dan ook of er ouders, oud handballers of actieve handballers zijn die scheidsrechter zouden willen worden.
voor informatie stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
24-6-2019
Laatste training voor de vakantie
Dinsdag 25-6 is de laatste training van het seizoen, deze worden door diverse teams afgesloten met een drankje.
Op dinsdag 20 augustus start de training weer voor alle teams.
We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.
13-6-2019
Aanpassen gegevens en pasfoto in handbalprofiel.
In de maanden juli en augustus is het mogelijk om je profielfoto aan te passen in de handbal app. Zo kun je eventuele oude foto's die meer dan 3 jaar oud zijn vervangen naar een huidige foto.
Echter hier zijn wel regels aan verbonden. De foto moet zijn zoals een pasfoto op je paspoort of rijbewijs. Dus geen foto waar je helemaal opstaat van de vakantie of waar je van opzij op staat.
Als je hier vragen over hebt mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
2-5-2019
Na enkele jaren als trainer actief te zijn geweest, mede door een blessure heeft Tim v.d. Heijden besloten om komend seizoen weer te gaan spelen en daarom het stokje te willen overdragen aan een andere trainer/coach.
Als TC zijn we dan ook blij dat Hans Crooijmans en Arno Peeters Weem gezamenlijk het team gaan trainen waarbij Hans de coaching ook op zich zal nemen.
We wensen beide heren en natuurlijk het team veel succes komend seizoen. En bedanken Tim voor zijn inzet als trainer en coach de afgelopen 2 seizoenen.

24-3-2019
DAMES 1 ACRITAS KAMPIOEN 2018-2019.
De dames van Acritas zijn zonder zelf te spelen kampioen geworden. Doordat de 2 titelconcurrenten Bergeijk en EHV punten morsten (Bergeijk verloor zaterdagavond van Bedo),( EHV speelde gelijk) tegen HVW.
Helaas was Taxandria de tegenstander van onze dames niet op komen dagen dus konden de dames de energie die opgebouwd was door de spannende slotfase van de competitie niet kwijt in een wedstrijd.
Dat wil niet zeggen dat de meiden niet blij waren met het kampioenschap. de laatste minuten van de wedstrijd HVW -EHV werden via een live feed gevolgd en toen de stand daar gelijk bleek te zijn kon het feest losbarsten. Bergeijk en EHV bedankt voor deze spannende competitie en succes volgend seizoen.
Onze dames gaan volgend seizoen hun geluk beproeven in de 2e klasse.

 

4-11-2018

De dames van Acritas hebben wederom 2 punten behaald. Bouwcenter HVW ook aan de zegekar toegevoegd.

In een harde en felle wedstrijd hebben de reserves van Bouwcenter ook de punten in Bakel moeten laten. Acritas ging fel van start en kon het harde spel van HVW weerstaan dit leverde de verdiende punten op.

4-11-2018

Heren Acritas pakken wederom de winst.

In een matte wedstrijd hebben de heren na een vliegende start wederom 2 punten behaald. Het eerste heren team van VHC wist de snelheid en snelle spel van Acritas te onderbreken waardoor Acritas een deel van de wedstrijd op een laag tempo ging spelen wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Uiteindelijk maakt dit niets uit want de punten waren makkelijk binnen te halen.

28-10-2018

De jongens B heeft de eerste punten behaald in de nieuwe competitie. In een mooie en spannende wedstrijd versloegen ze HV Manual uit Venray met mooie cijfers.( 17-19). De eerste punten terwijl ze het seizoen begonnen als HC en overgeplaatst zijn naar een leeftijdscategorie hoger.

28-10-2018

Dames 1 van Acritas heeft wederom een mooie overwinning behaald, dit in een niet al te sterke wedstrijd van onze dames, waar eerst een grote voorsprong werd weggegeven stelden ze uiteindelijk met een eindstand van 23-17 toch orde op zaken en hielden de punten in Bakel.

28-10-2018

De heren van Acritas hebben in een erg spannende wedstrijd helaas de eerste verliespunten opgelopen. In een wedstrijd waarin alles zat kwam Acritas van een ruime achterstand terug en was het tot de laatste minuut spannend wie er zou winnen. Helaas voor onze mannen trok Apollo 3 aan het kortste eind en namen de punten vanuit Eindhoven mee naar Son en Breugel (34-33)

25-10-2018

Bekerwedstrijd dames 1

Op woensdag 21 november spelen de dames 1 van Acritas om 20:00uur een bekerwedstrijd tegen Software Society/Avanti DS1 uitkomend in de 1e klasse.

Deze wedstrijd word gespeeld in Sporthal 't Zand in Bakel. Kom onze dames aanmoedigen tijdens deze wedstrijd.

23-10-2018

Kaarten bestellen voor de uitzwaai wedstrijd  Nederland - Angola

Op woensdag 21 november spelen onze oranje dames de uitzwaai wedstrijd voor het EK in Frankrijk. Je kunt hier nog bij zijn, bestel snel je kaartjes via de link aan de linkerzijde van deze pagina.

14-10-2018

Heren blijven ongeslagen

De heren van Acritas hebben hun ongeslagen status weten te behouden door in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd Swift Helmond te verslaan. Tot de laatste seconde bleef het spannend in sporthal 'T Zand in Bakel zeker omdat als laatste Swift nog een vrije worp mocht nemen vanaf 11 meter en deze de gelijkmaker had kunnen betekenen. Gelukkig was het Maikel vd Heijden die de bal blokte en Acritas dus de punten in Bakel hield.

7-10-2018

Vliegende start Heren 1

Heren 1 van Acritas heeft een vliegende start gemaakt door de eerste 2 wedstrijden op overtuigende wijze te winnen.

Was het vorige week E.S.Z.V. Oktopus HS2 die met 35-15 verslagen werden was nu de beurt aan HBS HS1 die de punten mee moest geven naar Bakel. De heren staan nu bovenaan de ranglijst met als volgende tegenstander de nummer 3 van deze ranglijst Swift Helmond HS2 deze wedstrijd is zondag 14 oktober om 12:50uur in sporthal 't Zand aan het Geneneind 2e in Bakel.

6-10-2018

Acritas Heren C gaat verder als Heren B.

De technische commissie heeft na een goed gesprek met de heren van heren C jeugd team en hun ouders besloten om een leeftijdsklasse hoger te gaan spelen.

Voor de competitie was deze optie al besproken maar was er geen plek meer in de omgeving. We zijn tot deze actie gekomen vanwege een luxe probleem en een ' sportieve' vereniging die ons indirect heel goed heeft geholpen. Waren er voorheen qua leeftijd meer C spelers dan B is daar door 3 nieuwe leden een behoorlijk verschil in gekomen. Hoewel het NHV alle hulp had geboden met dispensaties voor dit team om in de regio te kunnen blijven handballen is dus het besluit genomen om toch omhoog te kijken.

We hebben vorige week met veel hulp vanuit het NHV en natuurlijk ook de nieuwe tegenstanders toch de overstap nog kunnen maken.

De Heren B gaan nu spelen in de regio Limburg waarbij voornamelijk in Noord-Limburg.

We wensen de heren veel succes.

 

6-9-2018

Acritas heren 1 trekt nieuwe doelman aan.

De heren 1 van Acritas hebben zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van doelman Pascal Lindken. Lindken komt over van Hoofdklasser HC Wittenhorst en gaat de defensie een sterke impuls geven.

Wij wensen Pascal veel plezier.

 

3-9-2018

Acritas start zaalseizoen 2018-2019 met een 2e NHV dames team en presenteert nieuw tenue.

Door groei van onze dames kant zijn we nu op het punt gekomen dat we een 2e dames team kunnen vormen. Dit jeugdige team zal uitkomen in de breedte sport. Teven zal dit team het nieuwe tenue gaan introduceren.

 

1-9-2018

Sponsornieuws

Trimo en SSG Benelux nieuwe shirt en tas sponsor bij de E jeugd.

Trimo en SSG benelux zijn sponsor geworden van de tenues van de E1 en E2 jeugd. Deze sponsor was al actief als sponsor bij de F jeugd

Tevens hebben de sponsoren Van Boxmeer en van Ansem varkenshandel en transport het contract met een jaar verlengd.

Allemaal heel veel dank voor uw steun.